MERSİN / TARSUS - Zekeriya Çayan Ortaokulu

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

OKULUMUZUN KISA TARİHİ

Okulumuzun yapımına 1997 yılında başlanmış olup İlçemizin ileri gelen esnaflarından olan Çayan ailesinin ve köy halkının da katkılarıyla 1998 yılında tamamlanmıştır. Okulumuz ismini okulumuzun yapımında büyük katkıları olan Çayan ailesinin rahmetli babaları Zekeriya Çayan'dan almıştır. 1998-1999 yılında eğitim öğretime başlayan okulumuz ilk mezunlarını 2001 yılında vermiştir. Halen KOÇMARLI, ÇAVUŞLU, KUZOLUK, EMİRLER, EMİNLİK, KUŞÇULAR, KEŞLİ, SANLICA, GÖMMECE, HOPUR Köylerinden taşımalı öğrencisi bulunmaktadır. 2012-2013 Eğitim Öğretim yılından itibaren 4+4+4 sistemi kapsamında ilkokul ve orta okul olarak hizmet vermeye başlamıştır. Okulumuz B tipinde, normal öğretim yapan bir eğitim öğretim kurumudur. 1998 yılında hizmete başlayan okulumuzun Kurucu Müdürü Levent AYDINLIK 2010 yılına kadar çalışmış daha sonra rotasyon nedeniyle tayininin çıkması sonucu okulumuzdan ayrılmıştır. Bir yıl kadar vekaleten Okulumuz Müdür Yardımcısı Bülent KENDİR Müdürlüğe vekalet etmiştir. 2011 yılı haziran ayında Okulu Müdürlüğümüze atanan Kamile ÇİFTÇİ 2014 yılının Aralık ayında İbrahim Kozacıoğlu Ortaokulu´nun Müdürlüğüne atanması sonucu okulumuzdaki görevinden ayrılmıştır. Daha sonra okul müdürlüğüne vekalet eden Müdür Yardımcısı Bülent KENDİR, 2015 Haziran ayından bu yana kadrolu olarak Okul Müdürlüğü yapmaktadır.

Yayın: 24.05.2013 - Güncelleme: 26.11.2019 10:58 - Görüntülenme: 2833