T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MERSİN / TARSUS - Zekeriya Çayan Ortaokulu

OKULUMUZ HAKKINDA KISACA BİLGİYE BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ...

1. Okulumuz Tarsus merkeze 36 km uzaklıkta olan Çokak Köyü´nde bulunmaktadır.

Şahsi araçla 30 dakika, servislerimiz ile 45 dakika sürmektedir. Köyümüzün yolu asfalt ve düzgündür. 

 

TARSUS-ÇOKAK KÖYÜ YAKLAŞIK (ÖRNEK) SERVİS GÜZERGAHINA ULAŞMAK İÇİN BURAYA TIKLAYABİLİRSİNİZ...

 

Servis güzergahı örnek olarak verilmiştir.Bineceğeniz yere göre güzergahta değişiklikler olması muhtemeldir. 

Öğretmen servisimiz

ÇOKAK KÖYÜ´NE ULAŞMAK İÇİN:

ARAÇLA: Tarsus´un doğusundaki Tarsus Otogar´ından Tarsus-Ankara Yoluna çıkıp yaklaşık 26 km gidip Dörtler (Kadelli) Köyü´nü bulabilirsiniz. Dörtler Köyü´nü yaklaşık 1 km geçtikten sonra AYDIN EKMEK FIRINI´nı geçer geçmez sağa dönüp Yanıkkışla ve Çavuşlu Köyü´nü geçip Çokak Köyü´ne ulaşabilirsiniz.


ÇOKAK KÖYÜ HARİTASINA ULAŞMAK İÇİN BURAYA TIKLAYABİLİRSİNİZ...


TOPLU TAŞIMA İLE: Köyümüze Tarsus´ta Demirkapı´da bulunan köylü garajından günün belli saatlerinde köy dolmuşları hareket etmektedir. Köyümüz birçok köyün geçiş güzargahında olduğu için dolmuş bulmakta zorlanmazsınız. 


2. Okulumuz B Tipi müstakil bir okuldur. İlkokul ve Ortaokul bir arada ve tekli eğitim yapılmaktadır.

Sabah 8.30´da derslerimiz başlamakta, öğleden sonra 15.05´da derslerimiz bitmektedir. 11.50 - 12.30 arası öğle arasıdır.


3. Okulumuz 2 katlıdır, idareci ve öğretmen odaları yanı sıra 9 derslik, 1 kütüphane, 1 yemekhane ve 1 ana sınıfından oluşmaktadır. Okulumuzun geniş bir bahçesi ve kantini bulunmaktadır. 


4. Okulumuz ZORUNLU ÇALIŞMA YÜKÜMLÜLÜĞÜ kapsamında olan bir okuldur ve 7 yıl çalışmanız sonucunda zorunlu çalışma yükümlülüğünüzü tamamlayabilirsiniz ve Hizmet Puanı 14´dir.


5. Okulumuzda her sınıftan birer şube bulunmaktadır. Sınıflarımızdaki öğrenci sayıları çok fazla değildir. Sınıflarımızdaki öğrenci ortalaması 20 civarındadır. Ortaokul kısmımızda bu sayı daha da azalmaktadır.


6. Sınıflarımızda bilgisayar, projeksiyon cihazı ve klima bulunmaktadır. Ayrıca okulumuzda üç adet fotokopi makinesi bulunmaktadır dolayısıyla test kağıdı çoğaltmakta öğretmenlerimiz yeterince imakana sahiptir.


7. Okulumuz taşıma merkezi okuludur. Öğrencilerimiz 8 servis aracı ile civardaki Çavuşlu, Koçmarlı, Kuzoluk, Gömmece, Eminlik, Emirler, Kuşçular, Keşli ve Hopur Köylerinden gelmektedir. Okulumuz öğrencilerine Tarsus´tan sıcak yemek gelmektedir.


8. Okulumuz öğretmenlerini Tarsus´taki evlerinden alıp okula getiren bir öğretmen servisimiz vardır. Günlük ücreti 13 TL´dir. Servis şoförümüz Ayhan GÜCÜK iş disiplinine sahip ve öğretmenlerimiz tarafından sevilen biridir. Öğretmen servisimiz yenidir ve servisimiz konusunda içiniz rahat olabilir.


9. Köyde kalan bir öğretmenimiz bulunmaktadır, köyde kalmak isteyen olursa, köyde boş ev bulunmaktadır. Köylülerimiz misafir perverdir ve köyümüzde temel ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir bakkal bulunmaktadır. Bunun dışında haftanın belli günleri köyümüze gelen seyyar sebze ve diğer seyyar satıcılar ile ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Bunun dışında süt, yumurta, yoğurt, peynir ve tereyağ gibi ihtiyaçlarınızı köylülerimizden karşılayabilirsiniz. Ayrıca Tarsus´a giden servis araçlarımıza sipariş vererek de ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.


10. Okulumuz Tarsus´tan gidiş-geliş yapılabilen bir okuldur, fakat okulumuz Mersin ve Adana´dan gidiş-geliş için oldukça zorlayıcı olabilir. Özellikle bu düşüncede olan öğretmen arkadaşların biraz daha düşünmesini tavsiye ederiz.


11. Okulumuz gerek çalışma ortamı gerek öğrencilerin saygı durumları, gerekse öğretmenler ve okul yönetimi arası sıcak iletişim ortamı göz önünde bulundurulursa rahatlıkla çalışılabilecek ve tercih edilebilecek bir okuldur.


NOT: Bu bilgilerin dışında aklınıza takılan sorularınızı facebook sayfamıza mesaj atarak veya okulumuzun 0 (324) 631 21 61 nolu telefonunu arayarak sorabilirsiniz. Okul Müdürümüz Bülent KENDİR´e ulaşmak için 0 (536) 8754101 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 07.11.2014 - Güncelleme: 26.11.2019 11:21 - Görüntülenme: 4577
  Beğen | 7  kişi beğendi